Hvor dåben er indgangsdøren til kirken og kirkens velkommen-til-verden-fest, er begravelse/bisættelse det modsatte: en afsked i taknemmelighed, vemodighed, sorg og i opstandelseshåb.

Man skelner imellem bisættelse og begravelse: En begravelse ender på kirkegården med at man begraver den døde i sin kiste på et gravsted. En bisættelse ender ved rustvognen, som kører til krematoriet, hvorefter urnen – som oftest – nedsættes på en kirkegård eller hvor asken spredes over vandet.

Dødsfald

Loven om obligatorisk digital selvbetjening trådte i kraft den 1. december 2013.
Anmodning om begravelse eller ligbrænding skal afgives gennem digital selvbetjening.

Digital selvbetjening findes på borger.dk

Det er hensigtsmæssigt at henvende sig til en Bedemand, da der kan være megen ringen frem og tilbage for at få dato og tidspunkt på plads mellem jer, præst, og kordegnekontoret, som fører kalenderen over kirken.

Bedemanden sørger også for det praktiske, dødsanmeldelse osv. I skal tage stilling til om det skal være en begravelse eller en bisættelse, det og meget mere hjælper Bedemanden jer med at finde ud af, da det er deres område og det ved de en masse om.

I laver selv en aftale med præsten, hvor der vælges salmer og I taler om hvad der skal siges ved den kirkelige handling.